Güvenli Medya Ekibi İş Başında e-Twinning Projesi

Güvenli Medya Ekibi İş Başında e-Twinning Projesi

Okulumuz Müdür Yardımcısı Özgün PODAK'ın ortaklarından olduğu "Güvenli Medya Ekibi İş Başında" Projesi

2021/2022 Eğitim-Öğretim Yılı II.Döneminde çalışmalarına başlayacaktır.

 

17.02.2022 286

PROJE HAKKINDA

Proje temamız "Medya Okuryazarlığı ve Dezenformasyon", kapsamına 4-11 yaş arası öğrenciler ve velileri girmektedir. Ana fikir, Medya Okuryazarlığı ve Dezenformasyon sorunlarına dikkat çekerek farkındalık yaratmak ve öğrencilerimizde medya bilinci oluşturmak, grup ve ekip çalışmalarıyla duyarlı, bilinçli bir toplum anlayışını benimsetmektir.
Projenin temel amacı, birlikte yapılacak çalışmalarla öğretmenlere ve öğrencilerine çok taraflı bir ortaklık kurma ve yaratıcı bir proje geliştirme fırsatı sağlamak, geliştirdikleri beceri ve eğilimlerin sürdürülebilirliğine öncelik tanımak, BİT kullanımı ve kreatif düşünceyi geliştirmektir. Projemiz, öğrencilerimizin araştırma tekniklerini ve becerilerini ilerletecektir. Proje sonunda ortak kolaj çalışmaları hazırlanacak "Medyaya Bağımlı Olma" isimli dergimiz projemizin ana ürünü olacaktır.

HEDEFLER

- e-Güvenlik ve İnternet Etiği konularında bilgilendirmek ve farkındalık yaratmak
- İletişim: Verimli, etkili ve yenilikçi iletişim için BİT kullanımı becerilerini geliştirmek ve iletişim becerilerinin güçlendirmek.
- Araştırma: Doğru kaynaklara ulaşmalarında yardımcı olarak bilinçli araştırma yapmalarını sağlamak
- Tasarım: Yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek
- Tecrübe: Akran öğrenmesi yoluyla olumlu deneyimler edinmek ve gelecekte farklı projeler için tecrübe kazandırmak,
- Kendini Yönetme (Katılım, Paylaşma, İşbirliği ve Takım Çalışması) yeteneklerini ve sorumluluk alma becerilerini geliştirmek.
- Aktif Vatandaşlık; Öğrencileri medya okuryazarlığı ve dezenformasyon sorunlarına karşı farkındalığını arttırmak
- Ekip Çalışması: Öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirmek, farklı fikirlere saygı duymak, öz güvenli, sorumluluk alabilen bireyler olmalarına fırsat tanımak,

ÇALIŞMA SÜRECI

Projemiz Ocak-Mayıs ayları içinde aktif olacaktır. Proje çalışma planımız tüm ortakların ortak kararları doğrultusunda hazırlanan taslak üzerinden geliştirilecektir.
- Proje değerlendirmesi yapılarak hazırlanan kitapçık ve değerlendirme toplantısı sosyal medyada paylaşımları yapılarak proje sonlandırılacaktır..

BEKLENEN SONUÇLAR

Öğrencilerin, öğrenmek, iletişim kurmak ve kendilerini ifade etmek için BİT becerilerini geliştirmelerini istiyoruz ve bekliyoruz; sosyal becerileri ve yaratıcı düşünme becerilerini kullanma ve uygulama becerisini geliştirmek, bir ekip olarak iyi işbirliği yapmak, müzakere etmek, inisiyatif almak, sorumluluk almak, kararlar almak gibi kişisel gelişimleri sağlanacaktır.

17-02-2022

17-02-2022